Onze modellen

finovern modellen

Modellen en variaties

De Bergkachel reeks is sinds 2007 flink gegroeid. De modellen onderscheiden zich in grootte en capaciteit. Daarnaast is er ook bij meerdere modellen de mogelijkheid te kiezen voor een de rookgasuitgang aan de bovenkant in plaats van de achterzijde.

Verder verkopen we ook alle Bergkachel modellen zonder de typerende mantelplaten onder de naam Kernpakket. Bij deze kernpakket-kachels kan de klant zelf een ommanteling naar eigen keuze bouwen of dit door een metselaar laten uitvoeren.

Alle modellen zijn net als de oorspronkelijke versie ontworpen door Peter van den Berg.

Bergkachel modellen zijn bouwpakketten

Wij verkopen onze houtkachels als bouwpakket. Een Bergkachel is een compleet geleverde houtkachel. De kernpakketten worden geleverd zonder mantel. De klant draagt bij deze houtkachel zelf zorg voor de mantel.

Met een duidelijke handleiding zetten onze klanten hun Bergkachel met twee personen in één dag in elkaar. Belangrijke aandachtspunten voor de kachel geplaatst wordt zijn de draagkracht van de vloer en of de vloer goed waterpas is. De schoorsteen dient een doorvoer van 150 mm rond of 150 x 150 mm te hebben. Ook een voorziening voor het vegen van de schoorsteen is nodig, de kachel laat zich niet even verplaatsen.

 

Zelfbouw met een Kernpakket

Een kernpakket is een zelfbouwkachel welke zonder mantel geleverd wordt. Het pakket bestaat uit een kernkachel met deurstel en twee lateien.

Deze mantel kan naar keuze van de klant met gewone baksteen of met leemstenen gemaakt worden. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk de houtkachel een uiterlijk van schoon metselwerk te geven of te stuccen. De uiterlijke vorm van de kachel kan op deze manier zelf vormgegeven worden. Afwerken met leem, strakke of organische vormen, de houtkachel onderdeel maken van de kamerwand, het is allemaal mogelijk.

 

 

houtkackel kleur

Ook in kleur

Ook de mantelplaten van onze Bergkachels maken we van vuurvast beton. Dit beton is leigrijs van kleur.

Door pigment aan het beton toe te voegen is het mogelijkheid de kachel een kleur naar keuze te geven. Vraag naar de opties als u hier in geïnteresseerd bent, er is veel mogelijk.

 

Bergkachel 6
finoven model 6

Model met rookafvoer van kachel aan bovenzijde, iets kleinere stookkamer

Prijs vanaf:
€ 5010,-

finoven meer info meer info

Bergkachel 7
finoven model 7

Model met rookafvoer van kachel aan achterkant onderaan

Prijs vanaf:
€ 4675,-

finoven meer info meer info

kernpakketten
finoven model kernpakket

Model zonder mantel, zelf af te werken

Prijs vanaf:
€ 2744,-

finoven meer info meer info

op maat

Het is ook mogelijk om in overleg een kernpakket op maat te laten maken

finoven meer info meer info